Verzending €3,95 binnen NL - #JungleMee

De route door de jungle

Ontdek het verhaal, ontmoet het team en connect

Nadia

Florian

Jungle Track Flo bamboe rietje

Jungle

Jungle Track to Jungle

Hoi. Dit zijn wij, Florian en Nadia. Op het moment van de onderstaande foto zijn wij midden in onze reis door Indonesië, Filipijnen en Maleisië begin 2018.

Wij komen uit Rotterdam, heerlijk bruisende stad, en houden het allermeest van reizen en ontdekken. Tijdens deze reizen vinden we de mooiste plekjes van de wereld. We bezoeken de jungle, duiken langs het rif, bewonderen The Big 5, gaan op bezoek bij lokale families en ga maar door. 

Deze foto is genomen vlak voordat we met een bootje en een gids gingen eiland-hoppen in de Filipijnen, waar we kampeerden op het strand van een onbewoond eiland. Dit was ook de reis waar we midden in de jungle hebben geslapen en veel hebben gedoken.

Één ding had het allemaal gemeen: we vonden overal, echt overal plastic. Het plastic was niet alleen te vinden in alle mogelijke vormen in winkeltjes en om elk los product, maar ook op de plekken waar we met bloed zweet en tranen zijn gekomen, had het plastic zijn weg al gevonden.

Dit was echter ook de reis dat we voor het eerst een bamboe rietje in onze cocktails kregen. Eye opening moment! We staan niet altijd stil bij de impact van een plastic rietje. Dat rietje is namelijk gemaakt om nooit stuk te gaan, maar we gebruiken het maar gemiddeld 10 minuten (gokje). Het probleem is alleen dat het rietje daarna nog een paar honderd jaar blijft liggen. Een bamboe rietje voelde eigenlijk zo logisch dus waarom krijgen we dat niet overal?!

Het besef groeide dat er nu toch echt snel verandering moet komen in de levensstijl van veel mensen, maar ook dat het niet vanzelf gaat. We moeten daar allemaal mee aan de slag en dat is niet altijd even makkelijk. Denken we…

Na een paar maanden was het weer tijd om naar Nederland terug te keren, vastberaden om de reisinspiratie om te toveren tot To Jungle.

Het verhaal

Wie houdt er niet van een frisse duik in de zee op een warme zomerdag? Een lekkere gegrilde paprika van de BBQ of heerlijke honing in de muntthee? Of frisse lucht? Wie houdt er niet van frisse lucht?

We hebben de natuur nodig, wij allemaal. Het beschermt ons, ons eten komt er vandaan, onze zuurstof komt er vandaan. Alles hierin hangt harmonieus samen. Maar terwijl wij lekker ons leventje leiden en nog eens aan een cocktail slurpen door een rietje, doet een zeeschildpad dat ook. En het plastic zakje om je onschuldige boterham dwarrelt later zo het koraal binnen. Wist jij veel… Nu wel!

In de afgelopen 50 jaar is ongeveer de helft van het koraal wereldwijd verdwenen; een complex bouwstelsel van duizenden jaren oud. De oorzaak is klimaatverandering, overbevissing, vervuiling en natuurlijk het plastic afval. Het verdwijnen van het koraal is nogal een probleem voor de lokale visserij, het beschermen van de kusten en het voortbestaan van tientallen onderwater soorten. En voor ons. Want wist jij dat plastic wel kleiner gemaakt wordt, maar niet verdwijnt? Die mini deeltjes plastic worden opgegeten door vissen en worden ook niet tegengehouden door onze filters wanneer we water zuiveren. Zo komt via vis, water, honing en zelfs je geliefde biertje dit plastic ook in ons lichaam terecht. Tijd voor actie dus!

Bij To Jungle denken we graag in mogelijkheden over hoe mens en natuur beter kunnen samenwerken. We zoeken stad, land en buitenland af voor de beste en leukste alternatieven voor vervuilende producten uit ons dagelijks leven.

Dus de volgende keer in die hippe strandtent vraag je nonchalant je cocktail zonder rietje. Vol zelfvertrouwen tover je dan jouw bamboe rietje tevoorschijn en steel je de show. Op jou kan iedereen rekenen! Zo wordt de wereld veranderen een feestje.

Sluit menu
×