Het Jungle Team

Ontdek het verhaal, ontmoet het team en connect

Nadia

Florian

Jungle Track Flo bamboe rietje

Boyjie

Natuurlijke hondenshampoo met hond

Hoi. Even voorstellen; dit zijn wij, Florian en Nadia. Wij komen uit Rotterdam, een heerlijk bruisende stad, en houden van nieuwe dingen/plekjes/eten ontdekken. Het liefst ontdekken we tijdens het reizen. We bezoeken de jungle, duiken langs het rif, bewonderen The Big 5, gaan op bezoek bij lokale families en ga maar door. 

Soms heb je een moment waarop alles samenkomt. Een moment waarop ideeën en vragen die al langer in je brein broeien in één keer landen en samen komen. 

Dit moment hadden wij tijdens een van onze avonturen in Indonesië toen er plots een bamboe rietje in de cocktail zat. Eerder die dag had Nadia nog mee gedoken met een ‘ocean clean up’ en nu op het terras had ze opeens een antwoord op onnodig afval in haar drankje. Daar, op dat moment en op die plek was het duurzame antwoord zo normaal dat we besloten daar iets mee te doen en dat concept verder uit te werken. Zo ontstond de missie; duurzaamheid normaliseren. 

Tegelijkertijd kikte de realiteit ook weer in, want dit waren natuurlijk maar twee rietjes op de miljoenen die er dagelijks over heel de wereld gebruikt worden, laat staan als we al het overige afval ook meerekenen. Het antwoord was dus ook niet specifiek dat ene rietje, maar de verzameling van alle associaties die er bij kwamen kijken. Dit idee moest verder onderzocht worden. 

De missie en de associaties werden gedurende die cocktail samengevoegd tot een concept filosofie waarbij we duurzaamheid normaliseren door iedereen mee te laten doen, iedereen zich te laten verbinden aan deze filosofie en er onderdeel van te laten worden. Twee cocktails later waren we erachter dat het allemaal draait om actie en de associaties. Hieruit kwam naar boven dat we een nieuw werkwoord wilde maken. Een werkwoord dat staat voor deze actie, de verbintenis en waar mensen zich onderdeel van kunnen voelen. 

Sinds we net uit de jungle kwamen en dit de meest inspirerende plek was waar we ooit waren geweest, konden we niet om de naam heen. 

To Jungle was geboren. 

Het Jungle argument

Of we het willen of niet, we hebben de natuur nodig, wij allemaal. Het beschermt ons, ons eten komt er vandaan, onze zuurstof komt er vandaan. Deze natuur hangt ingenieus en harmonieus samen.
Maar terwijl wij lekker ons leven leiden en nog eens aan een cocktail slurpen door een rietje, doet een zeeschildpad dat ook. En het plastic zakje om je onschuldige boterham dwarrelt later zo het koraal binnen. Wist jij veel… Nu wel!

In de afgelopen 50 jaar is ongeveer de helft van het koraal wereldwijd verdwenen; een complex bouwstelsel van duizenden jaren oud. De oorzaak is klimaatverandering, overbevissing, vervuiling en (plastic) afval. Het verdwijnen van het koraal is nogal een probleem voor de lokale visserij, het beschermen van de kusten en het voortbestaan van tientallen onderwater soorten. En voor ons. Want wist jij dat plastic wel kleiner gemaakt wordt, maar niet verdwijnt? Die mini deeltjes plastic worden opgegeten door vissen en worden ook niet tegengehouden door onze filters wanneer we water zuiveren. Zo komt via vis, water, honing en zelfs je geliefde biertje dit plastic ook in ons lichaam terecht. Tijd voor actie dus!

Bij To Jungle denken we graag in mogelijkheden over hoe mens en natuur beter kunnen samenwerken. We zoeken stad, land en buitenland af voor de beste, mooiste en leukste alternatieven voor vervuilende producten uit ons dagelijks leven.

Dus de volgende keer in die hippe strandtent vraag je nonchalant je cocktail zonder rietje. Vol zelfvertrouwen tover je dan jouw bamboe rietje tevoorschijn en steel je de show. Op jou kan iedereen rekenen! Zo wordt de wereld veranderen een feestje