Verzending €3,95 binnen NL - #JungleMee - Vanwege aanhoudende drukte bij POSTNL kan de bezorging langer duren dan dat je van ons gewend bent. Hou je TRACK and TRACE code goed in de gaten.

Het Jungle Team

Ontdek het verhaal, ontmoet het team en connect

Nadia

Florian

Jungle Track Flo bamboe rietje

Jungle

Jungle Track to Jungle

Hoi. Dit zijn wij, Florian en Nadia. Wij komen uit Rotterdam, een heerlijk bruisende stad, en houden van nieuwe dingen/plekjes/eten ontdekken. Het liefst ontdekken we tijdens het reizen. We bezoeken de jungle, duiken langs het rif, bewonderen The Big 5, gaan op bezoek bij lokale families en ga maar door. 

 

Één ding hadden alle ontdekkingen tot nu toe gemeen: we vonden overal, echt overal plastic. Het plastic was niet alleen te vinden in alle mogelijke vormen in winkeltjes om elk los product, maar ook als afval op plekken waar we met bloed zweet en tranen zijn gekomen, zoals midden op een onbewoond eiland of diep in de woestijn. 

Op een van deze reizen kregen we voor het eerst een bamboe rietje in onze cocktail. Eye opening moment! We staan namelijk niet altijd stil bij de impact van een plastic rietje. Een rietje is gemaakt om nooit stuk te gaan, maar we gebruiken het maar gemiddeld 10 minuten (gokje). Het probleem is alleen dat het rietje daarna nog een paar honderd jaar blijft liggen. Dit bamboe rietje voelde eigenlijk zo logisch dus waarom krijgen we dat niet overal?!

Het bamboe rietje gaf vastigheid aan gemengde gevoelens die we beiden al langer hadden over de huidige lineaire consumptiemaatschappij en de eindigheid die hier mee gepaard gaat. 

Veranderen lukt nooit alleen en zodoende zijn we geen bedrijf gestart die de wereld gaat veranderen. We zijn een werkwoord gestart waarmee we samen met jou een steentje kunnen bijdragen aan de toekomst.  Dat is To Jungle. Ik zeg: Jungle mee!

 

Het Jungle argument

Wie houdt er niet van een frisse duik in de zee op een warme zomerdag? Een lekkere gegrilde paprika van de BBQ of heerlijke honing in de muntthee? Of frisse lucht? Wie houdt er niet van frisse lucht?

We hebben de natuur nodig, wij allemaal. Het beschermt ons, ons eten komt er vandaan, onze zuurstof komt er vandaan. Alles hierin hangt harmonieus samen.

Maar terwijl wij lekker ons leventje leiden en nog eens aan een cocktail slurpen door een rietje, doet een zeeschildpad dat ook. En het plastic zakje om je onschuldige boterham dwarrelt later zo het koraal binnen. Wist jij veel… Nu wel!

In de afgelopen 50 jaar is ongeveer de helft van het koraal wereldwijd verdwenen; een complex bouwstelsel van duizenden jaren oud. De oorzaak is klimaatverandering, overbevissing, vervuiling en (plastic) afval. Het verdwijnen van het koraal is nogal een probleem voor de lokale visserij, het beschermen van de kusten en het voortbestaan van tientallen onderwater soorten. En voor ons. Want wist jij dat plastic wel kleiner gemaakt wordt, maar niet verdwijnt? Die mini deeltjes plastic worden opgegeten door vissen en worden ook niet tegengehouden door onze filters wanneer we water zuiveren. Zo komt via vis, water, honing en zelfs je geliefde biertje dit plastic ook in ons lichaam terecht. Tijd voor actie dus!

Bij To Jungle denken we graag in mogelijkheden over hoe mens en natuur beter kunnen samenwerken. We zoeken stad, land en buitenland af voor de beste en leukste alternatieven voor vervuilende producten uit ons dagelijks leven.

Dus de volgende keer in die hippe strandtent vraag je nonchalant je cocktail zonder rietje. Vol zelfvertrouwen tover je dan jouw bamboe rietje tevoorschijn en steel je de show. Op jou kan iedereen rekenen! Zo wordt de wereld veranderen een feestje

Sluit menu
×