Zo maak je van je gescheurde broek, je lievelingsbroek

Je bekijkt nu Zo maak je van je gescheurde broek, je lievelingsbroek
  • Berichtcategorie:Blog / DIY
  • Bericht reacties:0 Reacties

Gescheurde spijkerbroeken zijn een ding. Maar wat als het niet je ding is? Of wat als het straks niet meer ‘in’ is? In deze blog geef ik je wat leuke DIY tips en inspiratie zodat je die gescheurde spijkerbroek met liefde weer gaat dragen. Een gat in je spijkerbroek laten verdwijnen alsof het er nooit heeft gezeten is lastig, als het überhaupt al mogelijk is. Maar een goede jeans is je beste vriend die een tweede leven verdient. Zomaar weggooien is Not Done! Iets is pas afval als wij besluiten dat het afval is. Jungle mee en maak van je oude jeans weer je lievelingsbroek met deze DIY tips!

http://pujparent.blogspot.nl/2010/03/holy-jeans.html

De gouwe ouwe

Voor we naar de creatieve oplossingen springen, laat ik je even de makkelijkste, klassieke handigheid zien. Hiervoor heb je wel een naaimachine nodig. Plaats een stuk denim (of andere stof als je dat mooi vind) achter het gat in je broek. Dit stuk moet natuurlijk groter zijn dan het gat zelf. Met een zig-zag steek of een rechte steek haal je het door de naaimachine. Dit stuk spijkerbroek is nu zelfs sterker dan ooit tevoren. Tadaaa!

 

 

Sexy panty’s

Waarom niet het gat in je broek eren? Draag er een panty onder en off you go. Dan heb ik het overigens niet over een simpele zwarte 80 denier panty. Maak er je eigen feest van en draag een visnet panty, gestipte, gestreepte, gekleurde, jij verzint het.  Deze oplossing werkt overigens het beste met spijkerbroeken die wat losser zitten, zoals mum-jeans, boyfriends cut of cigarette.  Kies bij voorkeur natuurlijk voor een duurzame optie zoals een oude panty of een duurzaam merk zoals Swedish Stockings.

 

 

 

(pinterest)
http://sheiseverythingallthetime.tumblr.com

Patch ‘em up!

Een top idee om die problematische delen en gaten in je spijkerbroek te bedekken. Er zijn twee opties: iron-on of patches die je moet naaien, die iets meer handigheid vereisen. Je kunt ervoor kiezen de patches op of achter het te plaatsen. Of een combi. Wederom jouw feestje! Maak het lekker persoonlijk en kies voor patches waar je blij van wordt.

 

 

 

 

 

Monsterlijk

Ik vond deze eigenlijk ook te grappig om niet mee te nemen in dit rijtje. Misschien iets meer voor kinder broeken die gescheurd zijn, maar wat kan jou het schelen?! Wees creatief en maak je eigen monster broek!

https://insidenanabreadshead.com/tag/knee-patches-for-kids/
https://insidenanabreadshead.com/tag/knee-patches-for-kids/

Weven

Dit is misschien wel de netste optie van allemaal. Je kunt het zelfs weer terugdraaien als je er klaar mee bent, en bijvoorbeeld opnieuw beginnen met een andere kleur. Gebruik bij voorkeur dik(ker) draad. Succes!

http://maintenance.wartimehousewife.com/2010/01/15/strictly-come-darning /

 

 

 

De ‘Deze is echt niet meer te redden’

Misschien lees je dit allemaal en denk je ‘’Pfff…. mijn broek is echt niet meer te redden, laat maar hangen’’ . Nog steeds geen reden om mooie denim stof weg te gooien! Gebruik de stof bijvoorbeeld om andere broeken mee te maken, zoals omschreven in de eerste tip ‘’De gouwe ouwe’’.  Anders kun je nog zoeken op ‘Jeans DIY’ en je wordt direct overladen met leuke knutsel projecten zoals denim tassen maken, knuffels, kussens you name it. Wat dacht je hiervan:

https://great.bestbestapp.com/
http://valaanvillapaita.blogspot.nl/p/hi-there-i-finally-managed-to-translate.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://craftsbooming.com/creative-diy-ideas-to-repurpose-your-old-jeans/

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Weggooien is zonde. Iets is pas afval als wij besluiten dat het afval is. Jungle mee en maak van je oude jeans weer je lievelingsbroek!

 

Geef een reactie